Sport

Iedereen die een New Forest pony heeft die goed presteert in de sport, mag foto's doorsturen via e-mail.

Heihoeve's Katinka (2016)

Van Laere Marie-Fleur heeft met Heihoeve's Katinka (V: Lamento III) deelgenomen aan het Europees kampioenschap voor jonge menners in Schildau (Duitsland), waar ze de 13e plaats behaalden. Dankzij de goede resultaten nationaal in 2016, eindigden ze 2e in de Belgische beker, categorie enkelspan pony.

Sulaatik's Mancinie (2013)

Anne Rutten en Sulaatik's Mancinie (goedgekeurde dekhengst bij het BNFPS) vormen een succesvol duo. Nadat de hengst in mei 2012 zadelmak werd gemaakt en verder gereden, hebben zij al heel wat successen behaald. Op dit moment gaan zij Z 2 dressuur starten en springen ze in de klasse M. Dit jaar wonnen zij de selectie van de Divoza Cup voor jonge dressuurpony's. Zij behaalden tevens ook de hoogste punten van alle New Forest pony's. Een kroon op hun werk, was het winnen van de Alta beker op de New Forest Dag te Ermelo op zaterdag 28 september. In de ochtend wonnen zij het Z1 dressuur met 64.26% en in de middag behaalden ze een fraaie 8e prijs in het M springen, 2 x foutloos. Door deze resultaten waren zij op ruime afstand de beste combinatie in de dressuur/springen, klasse M/Z. Sulaatik's Mancinie en Anne Rutten mochten aan het einde van de dag de Alta beker in ontvangst nemen.

Polsbury Pessoa (2012)

Amazone: Femke de Graaf (14 jaar)
Eigenaar: La Rosteehoeve, Nieuwkerken-Waas
Pony: Polsbury Pessoa (Sorbys Lotus x Oudelande's John)
Goedgekeurde dekhengst BNFPS
Discipline: Jumping
* 24/6/12 VRV jumping in Puurs: 6de plaats (80 cm)
* 15/7/12 VRV jumping in Meerdonk: 2de plaats (80 cm)
* 09/9/12 VRV jumping in Dendermonde: 7de plaats (80 cm)
* 16/9/12 VRV jumping in Puurs: 3de plaats (80 cm) en 4de plaats (90 cm

Comm's Forest Vuurdoorn (2012)

Amazone: Mirthe Ons (11 jaar)
Eigenaar: Carl Omloop, Tielt-Winge
Pony: Comm's Forest Vuurdoorn (Halenshof Wilfred x Comm's Forest Pandora)
Hoogte: 1m26 - Merrie
* SINT ANTONIUSHOEVE 22/09/2012 6 - B-Ponys 70cm 2e plaats (foutloos)
* SINT ANTONIUSHOEVE 22/09/2012 7 - B + C + D Beginnende Ponys 80cm: 2e plaats (foutloos)
* WOUTERSHOF 05/08/2012 23 - Eindstand Kampioenschap Ponys B 70cm: 2e plaats
* WOUTERSHOF 05/08/2012 19 - Ponys B - Finale Kamp. 70cm: 1e plaats (foutloos)
* WOUTERSHOF 04/08/2012 7 - Ponys B - 1/2 Finale Kamp. 70cm: 3e plaats (foutloos)
* DAGEN VAN HET PAARD 14/07/2012 13 - T2 - Pony's B - Manche Kamp 70cm: 2e plaats (foutloos)
* DAGEN VAN HET PAARD 14/07/2012 7 - T2 - Pony's B 70cm: 2e plaats (foutloos)

Kulberg's Orion (2012)

Amazone: Guusje van Heeswijk (12 jaar)
Eigenaar: Fam. van Meerwijk
Pony: Kulberg's Orion (Tongerenhof Peridoot x De Wijksweide Tiarella)
Discipline: Dressuur
De goedgekeurde dekhengst Kulberg's Orion behaalde een 4e plaats in het KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's 2012 bij de 6-jarige pony's (Nederland).

Carrousselteam Sintels Mix (2012)

Nederlands Kampioenschap in Haarlem: 2e plaats Wij zijn gestart in de B-poule, de één na hoogste poule, en wij zijn nu gepromoveerd naar de hoogste poule in Nederland, de A-poule. In Loon op Zand was een voorselectie voor de Brabantse kampioenschappen: zowel het viertal als het zestal hadden een winstpunt en de jury vertelde dat onze teams klaar zijn voor de kampioenschappen!

Ten Doorn's Fangio (2012)

Ruiter: Frederix Bregje (LRV Gierle)
Eigenaar: Familie Renders, Gierle
Pony: Ten Doorn's Fangio (Riddersholm Salem x Berghof Queen)
* LRV ponytornooi 1 mei: springen A7 70-80 cm: foutloos - dressuur DB1: 2e plaats
* LRV ponytornooi Essen 6 mei: springen A7 70 cm: foutloos - dressuur DB1: 1e plaats
* Nationale Wedstrijd Jonge Pony's te Ranst 3 juni: dressuur: 3e plaats

Fox Ferry Des Marronniers (2012)

Fox Ferry Des Marronniers behaalde goede resultaten in de Nationale Cyclus Jonge Paarden (4-jarigen).
Hij legde een foutloos springparcours af in Meerdonk, Pottes, Moorsele, Bassècles en Aalter met ruiter Genin Bertrand.

Luciano (2012)

De goedgekeurde dekhengst Luciano met amazone Mirthe Ons
* Jumping 100 cm; 8 april te Mol: foutloos parcours
* Jumping 100 cm, 14 april te Meerdonk: foutloos parcours
* Jumping 100 cm, 6 mei te Genk: foutloos parcours

Kulberg’s Orion

De dekhengst Kulberg’s Orion heeft in Nederland mee gedaan aan de Dressuurcompetitie voor jonge dressuurpony’s, daarvoor heeft hij een aantal selecties moeten lopen. Eén daarvan heeft hij gewonnen (in Sevenum) en in St. Oederode werd hij 2e. Daarna mocht hij door naar de Finale in Kootwijk. Hij werd 4e geplaatst. ’s Middags werd hij gereden door 2 gastruiters en deze plaatsten hem ’overall’ op een 3de plaats. Orion was tijdens deze competitie voor 4-, 5- en 6-jarige pony’s de enige New Forest Pony. (foto © Arlette Beukenkamp)

Joly’s Bryan (Polsbury Pajero x Kantje’s Ronaldo)

Prestaties: Nationale selectie LRV Springen D-begin 2009
Nationaal selectie LRV Wedstrijd Jonge Pony’s 2010
Nationaal selectie LRV Springen D-licht 2010
Jumping Mechelen 2010 Children 1mt : 6e pl.

Riddersholm Salem

De goedgekeurde dekhengst Riddersholm Salem behaalde de volgende resultaten in de jumping (ruiter: Poets Cedric, 14 jaar)
1 Mei 2011: Jumping Peer LRV DL: 1e plaats
15 Mei 2011: 1e Manche Kampioenschap Kempische Regionale te Genk Kattevenia: 1e plaats 90-100 cm

Luciano

De goedgekeurde dekhengst Luciano behaalde de volgende resultaten in de jumping (ruiter: Schaevers Arnaud):
30/04/2011 Leopoldsburg - Dagen van het paard, D Licht PONYS 90cm: 3e
02/06/2011 Herselt - Gouden Laars, Pony Challenge 80cm: 15e en foutloos

Coldi

Coldi, in het verleden goedgekeurde dekhengst bij het BNFPS en intussen 21 jaar oud, presteert nog steeds in de springsport.
Eind mei won hij nog een proef 90cm met maar liefst 75 deelnemers.

Silverlea Uncle Sam (12/2010)

Silverlea Uncle Sam (11 jaar) met amazone Athena Rochas Decock (11 jaar) was 5de van de 65 deelnemers op de kerstjumping pony’s 1 meter te Mechelen.

Thomas van ’t Hammelhof (11/2009)

Zondag 28/11/2009 werd Sam van Steelandt en Thomas van ’t Hammelhof winnaar Stijl in de klasse C-licht. Thomas is een zoon van Hoppenhof’s Vivaldi en Hoppenhof’s Elize.

Willoway Topic (10/2009)

Afgelopen zaterdag 20 september zijn in Nederland de kampioenschappen dressuur en vaardigheid mennen verreden. In de vaardigheid klasse L enkelspan pony behaalde Martha Zuiderent met Willoway Topic een 4e plaats. De grootste verrassing was in de dressuur. Na 2 goed verlopen dressuurproeven behaalde Martha en Willoway Topic hierin een zilveren medaille en zijn daarmee reservekampioen klasse Z dressuur enkelspan pony van Nederland! Dit was voor Topic zijn 7e wedstrijd, sinds hij in het bezit is van Stal Sintels te Breda.

Rushmoor Wild Cherry

Rushmoor Wild Cherry met amazone Kenta Notteboom (LRV Oedelem). De vader van Wild Cherry is Ashdene Cock Robin.

Sintels Trivia

September 2008: Martha Zuiderent en Groom Hugo Gommers hebben met Sintels Trivia (v. Molenaars Golden King) deelgenomen aan de CAI Menwedstrijd enkelspan te Deurne (Nederland) in de klasse 4 Maraton. Het was de eerste keer dat Trivia op dit niveau meedeed en behaalde een keurige 5e plaats. Doordat de gehele wedstrijd goed is uitgereden mag Trivia nu internationaal starten.

Eikenhorsts Quincy

De 4-jarige New Forest hengst Eikenhorsts Quincy met ruiter Niki Geenens reed op de Nationale Cyclus 2008 een correct parcours (7/7).

Eikenhorsts Quincy Eikenhorsts Quincy

Sintels Trivia en Willoway Topic

Afgelopen zaterdag werden in Ermelo de Nederlandse kampioenschappen mennen (Hippiade) georganiseerd.
Martha Zuiderent behaalde met Sintels Trivia (Molenaars Golden King)(foto 2) een keurige 3e plaats in de vaardigheid klasse M enkelspan pony.
In de klasse Z dressuur enkelspan pony reed Martha Zuiderent de goedgekeurde dekhengst Willoway Topic (foto 1) naar een keurige 5e plaats met 59,8%. Dit was voor Topic zijn 5e menwedstrijd.

Willoway Topic Sintels Trivia

Fijal Fortissimo

De goedgekeurde dekhengst Fijal Fortissimo is verkocht naar Zweden.
Hij zal daar zijn sportcarrière verder zetten.

Ten Paelhof Pretty

Dit is Kim Colaers op Ten Paelhof Pretty (V: Valentino), een New Forest Pony stermerrie.
Ze behaalde op het pony criterium de eerste plaats in de finale en dit jaar de eerste plaats bij de gouden laars in Nieuwpoort. De eigenaar is Mark Rijckers.

Ten Paelhof Pretty Ten Paelhof Pretty

Sintels Trivia, Meadowsweet Magpie en Willoway Topic

Op zondag 9 september werden de kampioenschappen mennen van het district Zuid Nederland georganiseerd in Oss.
Martha Zuiderent behaalde met Sintels Trivia (Molenaars Golden King) de kampioensbeker in de klasse M vaardigheid enkelspan pony en werd reservekampioen in de klasse M dressuur enkelspan pony (foto 1).
Hugo Gommers behaalde met Meadowsweet Magpie (Knightwood Philamon) het kampioenschap in de vaardigheid klasse Z enkelspan pony (foto 2).
Beide pony’s mogen deelnemen aan het Nederlands kampioenschap in Ermelo op zaterdag 29 september as.
Daarnaast wist Martha Zuiderent zich voor dit kampioenschap te selecteren met Willoway Topic (Peveril Peppercorn) in de vaardigheid klasse L enkelspan pony.

Sintels Trivia Meadowsweet Magpie

Buckland Millenium

Buckland Millenium van dhr en Mevr Beys, ruiter Ashley Beys, samen in actie op de finale VRV jumping zomerseizoen 2007. Ze behaalde een tweede en een vierde plaats, met twee foutloze omlopen met barrage.